4 redenen waarom werkstudenten de way to go zijn!

Op zoek naar nieuw personeel? Dat is momenteel best een uitdaging. Denk je een topkandidaat gevonden te hebben, haken ze nog tijdens het sollicitatieproces af vanwege een ander aanbod. Een oplossing? Werkstudenten!

Vakkenvullen is een leuk bijbaantje, maar gemotiveerde studenten staan op den duur te springen om hun kennis uit de collegebanken te gaan toepassen in de praktijk. Dit kunnen ze wellicht niet direct voor 40 uur per week doen, maar dat neemt niet weg dat ze een geweldige toevoeging zijn aan je bedrijf.

Nieuwe perspectieven en ideeën

Werkstudenten brengen een vernieuwende energie in je bedrijf. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste trends, en kunnen nieuwe inzichten bieden en helpen bij het vinden van creatieve oplossingen.

Energie en dynamiek

Werkstudenten barsten van de energie! Ze zijn jong, gemotiveerd en klaar om de wereld te veroveren. Dat enthousiasme wil je natuurlijk graag in je team hebben, want daar steken ze ook de rest van de medewerkers mee aan.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Studenten combineren hun studie met een bijbaan, en daarvoor zijn uitstekende planning en organisatorische vaardigheden voor nodig. Ze zijn gewend om zich aan te passen aan veranderende roosters en prioriteiten. Ze zijn flexibel en kunnen snel schakelen.

Talentpool voor de toekomst

Door samen te werken met studenten kun je talent vroegtijdig spotten en ze aan je bedrijf binden. Als ze een positieve ervaring hebben tijdens hun werkstudentschap, zullen ze na hun afstuderen graag bij je willen blijven! Dit bespaart tijd en kosten bij het wervingsproces en de inwerkperiode.

En waar je de meest gemotiveerde en best voorbereide studenten vindt? Daar helpen wij je bij! Tijdens ons sollicitatieproces kijken we uitgebreid of ze bij het bedrijf passen, en geven we ze feedback op hun prestaties. Zo komen ze maximaal voorbereid bij jou op sollicitatiegesprek.

Samen met Jopp op zoek naar talent? Neem contact met ons op en we maken een plan!