Veelgestelde vragen


Studenten


Algemeen

Ik ben ziek, wat nu?

Als je ziek bent, moet je dit voor 09.00 ’s ochtends melden bij Jopp door dit formulier uit het Jopper handboek in te vullen. Het is ook belangrijk dat je aan jouw Team Lead/Manager laat weten dat je niet in staat bent om aan het werk te gaan.

Na jouw ziekmelding zal de verzuimafdeling van HelloFlex People contact met jou opnemen. Het is belangriik dat je gedurende jouw ziekte bereikbaar bent.

Op het moment dat je weer beter bent, is het van belang dat jij je ook direct weer beter meldt bij zowel jouw TeamLead/Manager, als bij Jopp. Beter melden bij Jopp kan door een email te sturen naar support@jopp.nl.

 

Wat doet Jopp Students & Graduates precies?

Jopp verbindt ambitieuze studenten met ambitieuze organisaties. We bieden studenten goedbetaalde bijbanen en de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen bij verschillende werkgevers in verschillende functies of projecten. Om dat te realiseren luisteren we naar je ambities, vragen naar je ervaringen en kijken vooral ook kritisch naar je mentaliteit.

Waar kan ik de vacatures van Jopp Students & Graduates vinden?

Jopp Students & Graduates heeft een eigen vacaturepagina. Klik hier om deze te bekijken.

Loon & Uren

Ik heb een vraag over mijn loonadministratie

Kijk eerst even in het Jopper Handboek, grote kans dat jouw antwoord daar al staat! 

Staat het antwoord er niet? Stuur dan een mailtje naar support@jopp.nl. Wij helpen je graag. 

Waneer krijg ik betaald?

Elke vrijdag krijg je in principe uitbetaald. Dit hangt wel af van wanneer jij jouw urendeclaratie indient. Om er zeker van te zijn dat je op vrijdag uitbetaald wordt, is de deadline voor het indienen van jouw urendeclaratie elke zondag tot 23:59.

Waarom krijg ik nog niet betaald?

Het kan zijn dat jouw urendeclaratie niet verwerkt is omdat:

  1. Je jouw urendeclaratie pas na zondag 23:59 hebt ingediend;
  2. De arbeidsovereenkomst nog niet getekend is;
  3. We (nog) geen geldige kopie hebben van jouw ID/paspoort.
  4. De plaatsingsbevestiging is nog niet ontvangen

Mocht je er niet uitkomen, stuur dan vooral een mail naar support@jopp.nl. We helpen je graag.

Hoe werkt het met mijn vakantiegeld?

Je hebt recht op vakantie. Eind mei/begin juni wordt jouw vakantiegeld uitbetaald. Meer informatie vind je in het Jopper Handboek.

Krijg ik pensioen?

Afhankelijk van je arbeidsovereenkomst bouw je pensioen op. Dit gebeurt via STiPP. 

Door wie wordt mijn loon uitgekeerd?

HelloFlex People is de backofficepartner van Jopp Students & Graduates en is daarbij dus ook verantwoordelijk voor het uitkeren van het loon.

Waarom wordt mijn loon niet uitgekeerd door Jopp zelf?

HelloFlex People is volledig gecertificeerd en faciliteert de totale backoffice voor Jopp Students & Graduates. Bij Jopp vinden we het belangrijk dat jouw salaris netjes en op tijd wordt uitgekeerd, zonder dat er fouten worden gemaakt.

Wat zijn mijn voordelen?

Je bent als werknemer verzekerd dat je in dienst bent bij een solide partij die het werkgeverschap professioneel uitvoert. Ze zorgen voor stipte betaling van je salaris en vakantiegeld en doen de afdracht van alle loonbelastingen. Ze controleren op de juiste toepassing van de CAO en voeren wettelijke loonsverhogingen en periodieken door waar je recht op hebt. HelloFlex People bezit alle belangrijke kwaliteitskeurmerken en branchecertificeringen en wordt uitgebreid gecontroleerd op het correct naleven van wet -en regelgeving van het arbeid -en uitzendrecht. Ze zijn onder andere NEN4400-1 en VCU gecertificeerd, ABU lid en geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid

Waar kan ik mijn gewerkte uren doorgeven?

Dit kan in jouw urendeclaratie in de HelloFlex portal. 

Werkgevers


Algemeen

Is Jopp gecertificeerd als uitzendbureau?

Met HelloFlex People als onze NEN4400-1 gecertificeerde professional backoffice partij voldoen wij aan alle certificeringen, verplichtingen en formaliteiten als uitzendbureau

Welke diensten lever Jopp Students & Graduates?

Jopp Students & Graduates is uw HR-partner om nieuw talent aan te trekken. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste en relevante kandidaten op gesprek krijgt en zo tijd bespaart. Met het juiste talent brengt u uw organisatie verder.

Jopp kan u van dienst zijn middels een uitzendconstructie, werving & selectie of een andere unieke constructie, zolang deze maar het beste past bij uw organisatie. Wij vinden het belangrijk wie en wat u van ons aangeleverd krijgt, niet hoe.

Faciliteren jullie enkel studenten?

Jopp kan u van dienst zijn niet alleen met studenten, maar ook starters, young professionals en ervaren medewerkers. Daarnaast kan Jopp uw HR-activiteiten uit handen nemen en bijvoorbeeld een eerste linie vormen voor uw organisatie door een voorselectie te faciliteren

Backoffice

Over HelloFlex People

HelloFlex People is juridisch werkgever. Wij verzorgen het administratieve, financiële en juridische deel van het werkgeverschap. Het bedrijf waar de werknemer is tewerkgesteld is inlener. De inlener is praktisch werkgever en de organisatie waar de werknemer feitelijk de werkzaamheden uitoefent. De werknemer werkt ook onder leiding en toezicht van de inlener. De inlener bepaalt bijvoorbeeld: werktijden en voorwaarden, hoogte van het salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden (vakantiedagen, reiskostenvergoeding ed.), contractverlenging enz.

HelloFlex People is volledig NEN4400-1 en VCU gecertificeerd, volwaardig ABU lid en geregistreerd bij de Stichting Normering en Arbeid. Bovendien bieden we mogelijkheid facturen te betalen via een G-rekening zodat je de garantie hebt dat alle loonheffingen en premies worden afgedragen aan de fiscus.

Verloning, salarisbetaling en facturatie

HelloFlex People verzorgt de verloning en salarisuitbetaling van de werknemers, inclusief het versturen van de loonstrook en jaaropgave. Wanneer een werknemer vragen heeft over zijn of haar loonstrook/betalingen, kunnen zij contact opnemen met support@jopp.nl. HelloFlex People verzorgt de facturatie namens de intermediair. De facturen moeten ook betaald worden aan HelloFlex People.

Wat zijn mijn voordelen?

Je bent als inlener verzekerd dat je samenwerkt met een solide, professionele partij die alle belangrijke kwaliteits- en branchecertificeringen bezit en wordt gecontroleerd op het correct naleven van wet -en regelgeving van het arbeids -en uitzendrecht.

Urendeclaratie

Waar en hoe kan ik uren accorderen van Jopp-medewerkers

Dit kan via de HelloFlex portal. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met support@jopp.nl

Wanneer dien ik de uren uiterlijk te accorderen per week?

U wordt verwacht om wekelijks voor maandag 23:59 uur de gewerkte uren (en mogelijke onkostenvergoedingen) van de afgelopen week te accorderen. Medewerkers krijgen anders niet tijdig betaald.