NL
Menu

Young Professionals: samen met Jopp hou je ze aan boord!

Stel je eens voor: heb je die talentvolle, net afgestudeerde data scientist helemaal ingewerkt, neemt ze na een jaar alweer ontslag. Loopt al die tijd, energie en kennis zo de deur weer uit. Op zoek naar nieuwe dingen om te leren en ‘betere doorgroeimogelijkheden’. Zonde, want dat biedt jouw organisatie ook. Misschien toch geen goede match met de bedrijfscultuur? Of toch te weinig met elkaar over mogelijkheden gesproken? Hoe dan ook, als werkgever wil je niet alleen bezig zijn met jong talent aantrekken, maar net zo goed met ze vasthouden.

Hoe je dat aanpakt? 4 tips van Jopp over duurzaam investeren in young professionals:

1. Ken je werknemers

En dan bedoelen we: weten wat iemands ambities zijn. Waar iemand van droomt. Maar ook wat er in het leven speelt. Op de werkvloer en privé. Te weinig uitdagingen? Teveel werkstress? Veranderingen in iemands privéleven? Kan allemaal. Als je op de hoogte bent, kun je er op inspelen. Bij Jopp steken we daar veel energie in. We bellen bijvoorbeeld regelmatig in bij alle Joppers om te informeren hoe het gaat. Zodat we niet voor verrassingen komen te staan. En jij als werkgever dus ook niet.

2. Geef interessante en zinvolle taken

Taken die aansluiten bij iemands ambitie, zorgen ervoor dat werk langer uitdagend en interessant blijft. En dat werknemers kunnen en wíllen doorgroeien binnen je organisatie. Dat is waarom we bij Jopp zoveel aandacht besteden aan het achterhalen van iemands dromen en toekomstplannen. Dan weet je al heel vroeg in het traject of er een match is met de mogelijkheden binnen een organisatie. En kun je er vanaf het prille begin inspelen. 

3. Bied een goede loopbaanontwikkeling

Zet vanaf dag 1 in op een lange termijn relatie. Hoe? Krijg helder waar young professionals zichzelf over 5 jaar zien. En als ze dat nog niet weten, kom er dan met elkaar achter. Bied bijvoorbeeld  trainingen aan die verdiepen. Wij denken vanaf de eerste bijbaan tot aan die startersfunctie mee met onze studenten. We coachen, adviseren en waar nodig sturen we bij. Zodat jong talent weet wat er mogelijk is zich binnen jouw organisatie om zich verder te ontwikkelen.

4. Uit je waardering

Iedereen wil gezien en gewaardeerd worden. Aandacht geven en interesse tonen zijn super belangrijk. Ja, dat kost tijd en energie. Maar het loont wel. Geef complimenten, werk actief aan teambuilding en uit je vertrouwen. Dat verhoogt de productiviteit en levert loyale werknemers op. 

Met Jopp haal je als organisatie een expert in huis op het gebied van studenten en hun verwachtingen en behoeften. Wij zorgen voor jong talent met doorgroeipotentie op de juiste plek in je organisatie. Klinkt goed toch? 

Ook duurzame relaties aangaan met young professionals? Neem contact met ons op en we vertellen je wat de mogelijkheden zijn.