Zo vlieg je door het sollicitatieproces bij Jopp!


 

Leestijd: 4-5 minuten

Zo vlieg je door het sollicitatieproces bij Jopp!

Succesvol solliciteren via Jopp hoeft niet moeilijk te zijn, maar wat tijd en moeite erin steken, kan zeker geen kwaad. Wil jij weten wat je te wachten staat en hoe je snel je sollicitatie doorloopt? Wij hebben op basis van Jopp’s best practices een handig stappenplan met aanvullende tips samengesteld voor een succesvolle sollicitatie.

Geloof je het allemaal wel en wil je vooral weten wat de gouden tips zijn om door het proces heen te vliegen. Klik dan hier!

In 4 stappen door het sollicitatieproces heen:


1. Aanmelden: je hebt ergens een vacature voorbij zien komen voor een (bij)baan bij een van onze partners en je bent enthousiast geworden, leuk! Check nog even de praktische voorwaarden en je bent ready to go. Klik op de solliciteerbutton; vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Weet je nog niet welke vacature je aanspreekt? Dan kun je via onze vacaturepagina allerlei handige filters aankruisen om de juiste vacature voor jou te vinden.

Kom je er nog steeds niet uit? Geen zorgen. We hebben ook een talentpool waar je je kunt aanmelden. Wij kijken dan samen met jou welke vacature het beste bij jouw interesses en praktische wensen past.

2. Het intakegesprek: we plannen een belletje waarin we jou leren kennen en je gegevens in ons systeem compleet maken. Verder bespreken we ook of we een mogelijke match zien met de vacature waar je je voor hebt aangemeld. Als we dan een mogelijke match hebben gevonden, bespreken we de vervolgstappen.

3. Het assessment: deze stap is net even wat anders dan bij de meeste uitzendbureaus: wij willen je namelijk nog beter leren kennen om écht te kunnen bepalen of jij een match bent met de vacature. Zo verliezen we geen tijd! Dit doen we aan de hand van de Jopp prep assignment en in de meeste gevallen plannen we ook een kort video-interview.

4. De feedback: wij nemen de tijd om te bepalen of we een match zien en bereiden de feedback voor. In een kort belletje lichten we toe wat onze beslissing is. Je krijgt feedback over je performance in het interview zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Is er een match? Gefeliciteerd! We introduceren je aan de partner en helpen je met de voorbereiding voor het sollicitatieproces bij het bedrijf.

Is er geen match? Niet getreurd! Dan kijken we opnieuw welke vacature wel mogelijk bij je past.

“Pff, jeetje, dat zijn wel veel stappen. Kan ik niet meteen op gesprek bij het bedrijf?”

Wij willen jouw kans op die uitdagende bijbaan zo groot mogelijk maken en dat doen we aan de hand van meerdere stappen waarin we je beter leren kennen. Daarnaast hebben we frequent en direct contact met de partner. Hierdoor weten we precies waar ze naar op zoek zijn. We bevorderen hiermee een duurzame relatie. Jij blij, partner blij, wij blij!

“Okay, check! Zijn er nog dingen die ik kan doen om het proces sneller te laten verlopen?”

Ja zeker ;) Hier zijn de gouden tips om door het sollicitatieproces te vliegen:

  1. Lees je alvast in over het bedrijf waar je voor solliciteert en bereid je motivatie voor met de Jopp prep assignment. Deze kun je dan gelijk met je aanmelding uploaden.

  2. Mocht je vragen of twijfels hebben over de functie, schroom dan niet om contact op te nemen met de knappe kop in de vacature. Wij staan klaar om je te helpen met je vragen via de telefoon, mail en chat.

Verder doen we er aan onze kant alles aan om jou zo snel mogelijk door het sollicitatieproces te helpen. Wist je dat deze stappen gemiddeld maar een week in beslag nemen? In die week zijn we zelfs het weekend vrij en ben jij druk met school bezig. Dat doen we samen best snel als je het mij vraagt.

Nu alles helder is: hup, weg uit deze blog en op naar je volgende baan!

 


Jennifer Theijsmeijer

Talent Manager